Stötvågsbehandling i Stockholm
Stötvågsbehandling är en mycket effektiv behandlingsmetod för skador och besvär i senor och muskelfästen. Behandlingen bidrar till att en läkningsprocess sätter igång genom att öka blodgenomströmningen, vävnadsåterbyggnaden och den metaboliska aktiviteten i cellen. Samtidigt som detta pågår bryter stötvågorna ner förkalkningar och ärrvävnad i senor och muskelfästen, vilket ofta är den underliggande orsaken till många kroniska besvär.
En väl beprövad teknik
Andra vanliga benämningar på samma behandlingsmetod är tryckvågsbehandling, Extracorporeal Shockwave Therapy (ESWT) och Radial Shockwave Therapy (RSWT).
På Naprapat Doktorerna har vi använt just stötvågsbehandling som effektiv behandlingsmetod sedan 2004. Vi har därmed en lång erfarenhet av behandlingarna och deras effekt. Vår mottagning i Skärholmen var en av de första i Sverige som använde stötvågsbehandling. I dag är vi en av ett fåtal kliniker i Stockholm som erbjuder behandlingsmetoden.
Du kan alltid fråga oss på Naprapat Doktorerna vilken behandlingsmetod som vi tror skulle passa just dig.
Hur går en stötvågsbehandling till?
Innan du påbörjar en stötvågsbehandling så gör vi en undersökning för att ställa diagnos och lokalisera skadan. Under själva behandlingen så får du sitta eller ligga ner. En vattenbaserad kontaktgel appliceras mellan munstycke och hud för att uppnå maximal effekt av stötvågorna.
En stötvågsbehandling tar ungefär tio minuter, och man brukar behöva fyra till fem behandlingar med någon veckas mellanrum för att uppnå maximal effekt på smärtområdet. Många personer upplever dock smärtlindring redan efter första behandlingen.
Vid vilka tillstånd funkar stötvågsbehandling?
Bland annat vid följande tillstånd kan det vara lämpligt att prova stötvågsbehandling:
- Tennis- eller golfarmbåge (epicondyalgi)
- Kalkaxel (peritendinitis calcarea)
- Seninflammation i axeln
- Höftinflammation eller slemsäcksinflammation (trochanterit)
- Hopparknä (patellarsenetendinos, patellar tendinopati eller jumpers knee)
- Löparknä (iliotibialbandssyndrom, ITBS)
- Inflammation i benhinnan, benhinneinflammation (periostit, medialt tibiasyndrom eller tibiaperiostit)
- Inflammation i hälsenan, hälseneinflammation (akillestendinos)
- Hälsporre (plantarfasciit)